Derde Advent: Zondag: Gaudete, genoemd naar een Gregoriaanse mis: “Verheugt u in de Heer te allen tijd”. Goede beloftes worden uitgesproken in Jesaja 65, 17-25: Zie ik schep een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Er zal blijdschap zijn, gejuich en vreugde. Geen geween en geweeklaag. Niemand doet kwaad en niemand sticht onheil.

Ook in het Pelgrimslied Psalm 126 staat dat de Heer het lot van Sion keerde, Hij had iets groots verricht. In 1 Tessalonicenzen 5: 12-24 wordt een ieder aangespoord het goede te doen voor elkaar en ieder ander. Johannes de doper wordt gezien als wegbereider naar een betere toekomst in Johannes 3: 22-30.

In de schikking doet het groene mos denken aan groei. Groen is de kleur van het Goede Leven. De dennenappels staan symbool voor vruchtbaarheid (laten de zaden langzaam los). Ook staan ze symbool voor expansie van bewustwording en de zetel van de ziel. De katjes zijn de zachte knoppen die genoemd worden in de volgende regels:
Hemel en aarde raken verbonden. Mensen wereldwijd herkennen elkaar in het teken van zachte knoppen; het Goede Leven breekt door, hoe ieders weg ook loopt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.