Vandaag een knutselidee: een mooie adventskrans maken. Zo eentje met veel dennengroen. Het bijzondere van deze adventskrans is de versiering. Die gaan we bakken: mooie koekjes met koekkruiden. De ingrediënten vind je hieronder.

Neem een krans van piepschuim of stro en bevestig met ijzerdraad of krammen zoveel groen op de krans dat je de krans zelf niet meer ziet.
Bak nu 24 koekjes. Maak er leuke vormpjes van zoals sterren of kerstballen. Versier ze met icing door 1 eiwit te mengen met 200 g poedersuiker.
Snijd de boter in blokjes, Zet een pan op het vuur en doe daar de stroop, de suiker, de koekkruiden, de mascarpone en het zout in.
Breng al roerend aan de kook. Giet alles in een kom en voeg de blokjes boter toe. Laat het mengsel afkoelen.
Meng in een andere kom de bloem en het bakpoeder en doe dit bij het stroopmengsel. Kneed tot een stevig deeg ontstaat, wikkel dat in folie en laat in de koelkast minstens een uur rusten.
Verwarm de oven voor op 180 graden en rol het deeg uit tot een lap van een halve centimeter dik. Steek met vormpjes koekjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat bekleed met bakpapier. Gebruik een satéprikker of rietje om gaatjes te maken voor het ophangen (niet te dicht bij de kant).

Bak de koekjes 12 tot 15 minuten en laat ze goed afkoelen.
Versier de koekjes.
Hang de krans op en maak daarna de koekjes vast aan de krans, zo kun je ze goed verdelen.

Ingrediënten voor de koekjes:
25 gram gekoelde boter
80 gram stroop
90 gram basterdsuiker
2 volle eetlepels koekkruiden
Halve theelepel zout
4 eetlepels mascarpone
300 gram bloem
1 vlakke eetlepel bakpoeder
Extra bloem om het werkblad te bestrooien
Plasticfolie en bakpapier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.