We lezen vandaag Micha 5: 1-4a en Mattheüs 24: 32-44.

Achter in het Oude Testament staat het boek van de profeet Micha. Hij leefde ruim 700 jaar voor de geboorte van Jezus. Hij komt uit het plaatsje Moreset en profeteert in Jeruzalem. Hij is nogal fel en zegt dat de mensen verkeerde dingen doen. Jeruzalem was een donkere stad geworden, maar volgens Micha hoefde dat niet zo te blijven want hij vertelt ook dat in Bethlehem een bijzondere koning geboren zal worden die vrede brengt.

In de Adventstijd verwachten we Hem. In Mattheüs vertelt Jezus zijn vrienden dat ze waakzaam moeten zijn, omdat je niet weet wanneer de Mensenzoon komt. Met Advent wachten we op de komst van God in onze wereld.

Wanneer dat gaat gebeuren, dat weten we niet precies. En het duurt al zo lang, veel mensen gaan ondertussen maar iets anders doen. Als de bewoner van het huis had geweten wanneer de dief kwam, dan was hij wel wakker gebleven. Het is dus gevaarlijk om niet waakzaam te zijn.

Heel eenvoudig uitgelegd wat Advent is kun je horen op internet via: bit.ly/adventlied

Waar denkt u/denk jij aan bij Advent?

Een gedachte over “Eerste advent”
  1. Ik ervaar Adventstijd vaak als de periode van volle verwachting, in afwachting zijn van dingen die komen gaan. Net als de ‘voorpret’ voor een belangrijke dag of gebeurtenis. Dan krijgt het gevoel van Kerst meer tijd om de essentie ervan tot me door te laten dringen en heb ik minder last nog van commercie en de ‘hype’ die er om kerst heerst. Tijd van bezinning dus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.