Saturnus

Saturnus en de zon worden vaak met elkaar gecombineerd in Mesopotamië. Saturnus wordt ook wel de nachtelijke zon genoemd en is in Mesopotamië een symbool voor waarheid en gerechtigheid. Toch lijkt Saturnus ook een aantal slechte eigenschappen te vertegenwoordigen wanneer het bij de donkere planeten wordt genoemd.

Wanneer Saturnus in de halo van de Maan komt te staan heeft dat hetzelfde effect als de oppositie van Zon en Maan, het geeft waarheid en stabiliteit en neemt de negatieve effecten van de maan weg. Ook in andere situaties brengt Saturnus vaak voorspoed voor de heerser.

Mars

Mars heeft een sinistere rol bij de Mesopotamiërs, de planeet wordt met het slechte geassocieerd. Dit blijkt uit bijnamen als Leugenaar, Vijand, Kwaad, Anders en Vreemd. Doordat de banen van de Aarde en Mars dicht bij elkaar liggen, varieert de schijnbare helderheid van de planeet nogal. Hoe verder de planeet weg staat en hoe fletser deze wordt, des te beter.

Als Mars helder is (dus dichtbij staat) betekent het oorlog en dood voor mens en dier. Als de planeet zwak straalt betekent het overvloed en vruchtbaarheid.

Bij een conjunctie van Mars met Saturnus moet een naburbi-ritueel voor een grote groep mensen en volken worden uitgevoerd, want dit voorteken heeft verstrekkende gevolgen voor velen. Ook de stand van Mars in het sterrenbeeld Schorpioen is een dermate slecht voorteken, dat de koning maar beter in zijn paleis kan blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.